bakronsblogg.blogg.se

Valjakt 2013-06-30

Publicerad 2013-06-30 21:08:19 i Allmänt,

När jag körde bil tidigare idag hörde jag på bilradion att Australien stämt Japan för att de bedriver valjakt. Japan försvarar sig att det inte är frågan om jakt utan forskning. Jag tvivlar på att det är befogat med den typ av forskning som Japan säger sig bedriva. Om det vore frågan om forskning så skulle väl jakten omfatta någon eller ett fåtal valar. Nu rör det sig om jakt på tusentals valar. Vidare säljs köttet till restauranger. Om japanerna står fast vid och hävdar att det är frågan om forskning så betvivlar deras mentala status. Rasist säger då folk om mig. Det bryr jag mig inte om för jag står till hundra procent för vad jag skrivit. Om man vill kalla mig för rasist så är det okey för mig.
 

Första bloggen

Publicerad 2013-06-30 14:55:16 i Allmänt,

Jag har tänkt att starta en blogg. Jag kommer inte att skriva om mig själv, eftersom jag inte är så intressant. Däremot kommer jag att skriva om olika företeelser i samhället mm. Folk kommer nog att tycka att jag är sarkastisk och ironisk. Mina inlägg kommer onekligen att vara det åtminstone ibland. Egentligen är jag dock ganska snäll.

För ett antal månader sedan var en rättegång mot en person som hade publicerat mangabilder som i vissa fall föreställde nakna barn. Från föreningen ECPAT:s sida tyckte man att det var frågan om barnporr. Förbudet mot barnporr beror på att man vill skydda barn mot att bli kränkta genom att de finns avbildad i samband med att de blir utsatta för olika övergrepp. Det kan jag förstå, men vad jag inte kan förstå är hur en teckning kan kränka någon. Teckningen föreställer ju inte någon levande person. Det finns således inget brottsoffer. När jag läste om vad ECPAT:s agerande kom jag osökt att tänka på den spanske författaren Cervantes och hans uppdiktade person Don Quijote. Don Quijote trodde att väderkvarnar var farliga jättar och måste bekämpas. Han gick också till angrepp mot väderkvarnarna med sin lans. Jag tycker nämligen att man i ECPAT är lika konstrutiva i sin kamp mot mangabilder, som vad Don Quijote var när det gällde kampen farliga jättar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela