bakronsblogg.blogg.se

Bo Balderson

Publicerad 2013-09-25 20:29:26 i Allmänt,

Ända sedan den första deckare om statsrådet och hans svåger kom ut 1968 har folk spekulerat över vem som är Bo Balderson. Jag har ett förslag nämligen Gunnar Ljusterdal. Följande talar för att det kan var han:

1. Bo Baldersson lever vilket också Gunnar Ljusterdal gör.
2. Gunnar Ljusterdal är född 1931, vilket är ett lämpligt år eftersom den första boken gavs ut 1968.
3. Gunnar Ljusterdal kan ju skriva. Han är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Dagens Nyheter.
4. Förutom att kunna skriva har han också humor, vilket ju bevisas av att han var redaktör för Grönköpings Veckoblad 1977-1999. Deckarna om statsrådet är ju humoristiska.
5. Gunnar Ljusterdal har också inblick i politiska förhållanden. Han har nämligen under många år varit riksdagsstenograf.

Det finns onekligen en hel del fakta som tar för att det är Gunnar Ljusterdal som är Bo Balderson.

Mjällby AIF

Publicerad 2013-09-18 20:05:39 i Allmänt,

Mjällby AIF, som ju ligger i allsvenskan i fotboll, sponsras av pälsdjursuppfödare. Till Mjällby AIF vill jag säga OLYCKA TILL!

Emil Kåberg

Publicerad 2013-09-14 23:07:19 i Allmänt,

Emil Kåberg var utan tvekan en av de mest färgstarka spelarna i hockeyallsvenskan under fjolåret. Detta berodde inte bara på att han var en mycket skicklig spelare utan också på hans skägg. Han rakade inte sig förrän Örebro hade säkra avancemanget till vad som nu hete SHL. Han sålde sedan sitt skägg på auktion och fick 27 000 kronor. Denna summa skänkte han till det mest behjärtansvärda ändamål av som finns nämligen Barncancerfonden. Till Emil Kåberg vill jag säga LYCKA TILL I SHL !

Margareta Winberg

Publicerad 2013-09-13 22:36:43 i Allmänt,

För några dagar sedan såg jag en intervju med Margareta Winberg. Efter intervjun tänkte jag: hon är en begåvad homofob. Då kanske många reagerar och säger att hon inte alls är någon homofob. Det må vara sant men hon är i sexuella frågor lika intolerant som en homofob. Hon är nämligen initiativtagare till sexköpslagen. Denna lag är jämbörlig med homofoblagarna i exempelvis Ryssland.

Uppdrag gransknin

Publicerad 2013-09-04 21:37:00 i Allmänt,

Jag tittade idag på "uppdrag granskning". Först och främst vill jag påpeka att Janne Josefsson imponerar mer och mer på mig. Han har aldrig gjort ett dåligt eller osakligt reportage. Idag fick vi veta att man inom socialtjänsten inte tar fram alla fakta och samtidigt drar amatörmässiga och ogrundade slutsatser.

Huliganer

Publicerad 2013-09-03 22:20:31 i Allmänt,

Nyligen skrev jag om kollektiv bestraffning vad gäller Lundsberg. Några som drabbats av kollektiv bestraffning är flera av våra idrottsföreningar och dess supportrar. När några huliganer skämmer ut sig med att kasta in saker på idrottsplanerna mm. så straffas ofta föreningarna med höga böter. Ibland straffas också supportrarna på så sätt att matcher måste spelas utan publik. Det är viktigt att poängtera att huliganer inte är några supportrar. Huliganernas intresse är att ställa till bråk och hur det går för laget är ointressant. Dessa huliganer förekommer inte bara på idrottsplaner utan gör sig även skyldiga till politiskt våld. Det är inte förvånande att konstatera att när kravallerna i Husby pågick under försommaren var det lugnt med våld på idrottsarenorna. Huliganer är ett mobilt folkslag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela