bakronsblogg.blogg.se

Skulders preskription

Publicerad 2013-11-28 20:57:48 i Allmänt,

Regeringen tänker lägga fram ett förslag att alla skulder automatiskt preskriberas efter viss tid. Vad kan man dra för slutsatser av detta, jo att man inte behöver göra rätt för sig. Vilka kommer att tjäna på denna nya lag. Naturligtvis blir det människor som inte vill göra rätt för sig och även konkurrenter till Kronofogdemyndigheten t.ex. Hells Angels. Om man har en fordran mot en gäldenär som inte vill betala vore det med de nya reglerna bättre att anlita Hells Angels än Kronofogdemydigheten. Hells Angels kommer sannolikt inte tillämpa lagen om skulders preskription. Om man väljer att anlita Hells Angels kanske folk säger att det är olagligt. Då svar jag: ja än sen då.

Amnesty International

Publicerad 2013-11-24 10:42:04 i Allmänt,

Jag läste en artikel om dödsstraff. Amnesty International påpekade i artikeln att dödsstraff är ett tecken på ett våldsamt samhälle. Enligt Amnesty International skulle då Singapore vara ett våldsamt samhälle. Brottsligheten i Singapore är kanske lägst i världen. Däremot skulle Colombia inte var ett så våldsamt samhälle. Till Amnesty International skulle jag vilja säga att det vore en fördel om ni höll er till sanningen.

Narkotikapolitik

Publicerad 2013-11-21 21:14:20 i Allmänt,

Jag såg i gårdagens Metro att det är allt fler som dör av narkotikamissbruk. Det kan också påpekas att det är fler som dör av narkotika i Sverige än i Nederländerna trots att det bor fler invånare i Nederländerna än i Sverige. För något år sedan lyssnade jag på en intervju med justitieministern Beatrice Ask. Hon påpekade att Sverige har en bra narkotikapolitik i jämförelse med andra länder. I Nederländerna är det många som knarkar och blir "såsig i huvudet". Orden "såsiga i huvudet" använde hon vid flera tillfällen. Jag förmodar att hon ansåg att detta är mycket allvarligt. Däremot verkade hon inte reagera på att så många dör av narkotikamissbruk i Sverige. Förmodligen beror det på att om narkomaner dör så minskar ju antalet narkotikamissbrukare och det är ju bra för vår statistik

Folkpartiets landsmöte

Publicerad 2013-11-17 21:47:53 i Allmänt,

Folkpartiet är ju noga med att påpeka att partiet är liberalt. Under landsmötet beslutade man att införa ytterligare en pappamånad. Detta innebär att staten får ökad bestämmanderätt över hur ledigheten för vård av bara skall fördelas. Jag trodde i min enfald att liberalism innebär att människor själva skall få bestämma över sina liv. I själva verket innebär tydligen liberalism ökat statligt inflytande. Så fel man kan ha.

Fråga till Åsa Romson

Publicerad 2013-11-17 17:54:03 i Allmänt,

Jag har följande fråga till Åsa Romson: "Om jag åker tunnelbana i Bangkok är jag thailändare då?" Frågan kan tyckas löjlig eftersom svaret är givet. Men det är faktiskt helt relevant att ställa denna fråga till Åsa Romson. Jag undrar vad hon kommer att svara.

Tårtkastning

Publicerad 2013-11-10 14:56:45 i Allmänt,

En av de mest uppmärksammade händelserna sista tiden var ju tårtkastningen mot Jimmie Åkesson. Den kvinna (förmodligen något sinnesrubbad) som kastade tårtan påpekade att hon fullständigt tog avstånd från Sverigedemokraternas politik och ville på så sätt protestera mot politiken. I så fall har hon ju misslyckats kapitalt eftersom Jimmie Åkesson fick mycket sympati från alla håll. Med sådana fiender behöver man inte ha så många vänner för det får man då.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela