bakronsblogg.blogg.se

Sverigedemokraterna

Publicerad 2014-03-31 20:51:19 i Allmänt,

För ett antal år sedan läste jag på internet ett inlägg där Sverigedemokraterna skrev om invandring (vad skulle de annars skriva om). Sverigedemokraterna skrev att de nordamerikanska indianerna tog emot invandrare och att indianerna nu lever i reservat. Man ville varna oss svenskar för vad som kommer att hända om vi också tar emot invandrare. Denna jämförelse haltar dock betänkligt för att uttrycka sig milt. De nordamerikanska indianerna har aldrig accepterat någon europeisk invandring. De tvingades nämligen med vapenmakt att ta emot invandrare från Europa. Invandringen till Sverige sker däremot frivilligt och helt i enlighet med svensk lag. Jag tycker att det kan vara intressant att göra historiska tillbakablickar men då ska det vara jämförbara förhållanden. Till Sverigedemokraterna vill jag säga tänk först och skriv sedan.

Fotbollstragedin i Helsingborg

Publicerad 2014-03-31 20:28:00 i Allmänt,

Det var många med mig som blev chockade av tragedin i Helsingborg när en djurgårdssupporter dödades av en eller flera fotbollshuliganer. Vi känner alla en stor sorg. Fotbollshuliganism har blivit ett stort problem i Sverige. I andra länder har man dock lyckats att minska problemet. För att detta ska lyckas krävs dock att man har en handlingskraftig regering som är beredd att vidta kraftåtgärder. Tyvärr har vi inte det i Sverige. Förre landshövdingen och rikspolischefen Björn Eriksson har kommit med flera bra förslag som ska kunna råda bot mot huliganproblemet. Men inget händer. Till Beatrice Ask vill jag säga att nu är det dags att lyfta ändan ur vagnen och göra något. Vackra ord hjälper inte. Möjligen kan hon få folk som inte tänker så mycket att tro att hon är handlingskraftig. Handlingskraftig är väl det sista man kan säga om justitieminister förlåt jag skrev fel det ska vara passivitetsminister Beatrice Ask.

Elisabeth Svantesson

Publicerad 2014-03-22 22:03:49 i Allmänt,

Det talas om att politiker inte svarar på frågor utan säger helt andra saker. Detta stämmer alldeles speciellt på Sveriges arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson. Hon ställdes till svars för vissa missförhållanden hos arbetsförmedlingarna. När hon svarade hade hon ett genomarbetat inlägg dvs. ett i förväg skrivet tal. Däremot hade hennes svar ingenting med de frågor hon fick utan var ett i förväg utarbetat inlägg inför det kommande valet.

Storm i ett vattenglas

Publicerad 2014-03-22 21:47:00 i Allmänt,

 Måns Zelmerlöw har av vissa personer blivit kritiserad för vad ha sade om homosexuella personer. Vad jag har hört har han inte sagt något olämpligt. Om hans uttalande ska anses vara homofobiskt så är säkerligen minst      80 % av Sveriges befolkning homofober. Stå på dig Måns. Du har ingenting att be om ursäkt för.

Konstigheter

Publicerad 2014-03-12 01:45:49 i Allmänt,

Det ser lite konstigt ut vad gäller inlägg om Moa Hjelmer. Jag har gjort ett inlägg som senare ändrats. Något utkast till nytt inlägg finns inte liksom inte heller ett nytt inlägg utan text.

Moa Hjelmer

Publicerad 2014-03-11 23:57:00 i Allmänt,

Jag har kort tid efter jag publicerade ett inlägg om Moa Hjelmer tagit bort en mening. Jag vill inte sprida oförskämda saker som andra har sagt även om jag klart och tydligt påpekade att jag tog avstånd ifrån vad som sades. Som tur är har inga hunnit att läsa vad jag först skrev. Jag vill önska Moa Hjelmer lycka till först och främst som mamma och senare också i sin (vad vi alla hoppas) comeback som löpare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela