bakronsblogg.blogg.se

Kollektiv bestraffning

Publicerad 2013-08-30 14:36:00 i Allmänt,

Nyligen har vi fått veta att Lundsbergs internatskola skall stängas under sex månader efter beslut av Skolinspektionen. Närmare 200 hundra elever måste då söka sig till andra skolor. Bara för att ett fåtal rötägg gjort sig skyldiga till oacceptabla övergrepp straffas samtliga elever. Här gäller således inte principen att man bevisligen skall var skyldig för att straffas. Detta är ett typiskt exempel på kollektiv bestraffning.

Dagens ungdom

Publicerad 2013-08-26 22:19:49 i Allmänt,

Jag läste i Aftonbladet (nätupplagan) att KD:s talesman i jämställdsfrågor Penilla Gunther klagade på dagens ungdom. Enligt henne så motverkar ungdomens beteende (bland annat att flickor visar lättklädda bilder på sig själva på olika internetsidor) jämställdheten. Att klaga på ungdomen är inget nytt. Det gjorde redan Sokrates. Penilla Gunther borde väl försöka vara något mer modern.

Abeba Aregawi

Publicerad 2013-08-16 22:51:55 i Allmänt,

Efter det att Abeba Aregawi gått i må ropades det överallt i Sverige: "Hon är en värdig representant för den svenska rasen."

Flygning

Publicerad 2013-08-01 21:28:34 i Allmänt,

Jag läste just på Aftonbladet att två personer blev utslängda från ett flygplan sedan de retat sig på en flygvärdinna. De blev dock utslängda när flygplanet stod på marken. Det var ju tur för dom.

Myndighetsålder

Publicerad 2013-08-01 20:53:00 i Allmänt,

Det talas om att man skall sänka rösträttsåldern till 16 år. Det ligger något i detta, eftersom IQ hos barn ökar tills dess man blir 16 år. Då är man alltså i intelligenshänseende vuxen. Att ha rösträtt innebär det ultimata tecknet på att vara myndig. Därför är det oundvikligt att om man sänker rösträttsåldern måste också myndighetsåldern sänkas. Som en logisk följd av detta måste vidare vissa åldersgränser sänkas. Åldersgränsen för att få köpa cigaretter, vara med i en porrfilm, köpa alkohol mm. måste sänkas till 16 år. I annat fall kan man inte ta förslaget till sänkning av rösträttsåldern på allvar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela