bakronsblogg.blogg.se

Kärrtorpsdemonstrationen

Publicerad 2013-12-26 01:24:16 i Allmänt,

Den 22 december hölls en stor demonstration mot rasism. Enligt uppgift var det var mellan 16 000 och 20 000 deltagare. Det är ju positivt att så många samlades och protesterade mot rasismen. En förklaring till att så många samlades var nog att veckan före så angrep ett antal medlemmar i Svenska Motståndsrörelsen deltagare i en mindre demonstration mot rasism. Svenska Motståndsrörelsen är en nazistisk organisation som utvisar stora likheter med SA. Vad man kan säga om Svenska Motståndsrörelsen är att de genom sitt angrepp lyckades engagera många människor i kampen mot rasismen. Förmodligen var det inte vad de åsyftade med sitt angrepp.

Främlingsfientlighet

Publicerad 2013-12-25 23:49:13 i Allmänt,

Främlingsfientlighet är något som tyvärr är mer spritt än vad man tror. Jag vill påstå att bland oppositionspartierna (då menar jag inte Sverigedemokraterna) så finns det främlingsfientlighet. I ett visst hänseende är främlingsfientlighet nämligen den vedertagna principen. Då undrar naturligtvis många hur kan jag påstå att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är främlingsfientliga. Jo de anser nämligen att den svenska sexköpslagen skall gälla även i andra länder. Svenskar ska alltså kunna straffas även om de inte gjort något olagligt i det land de besökt. Förutom att detta strider om allmänna rättsprinciper, som demokratiska länder förväntas följa, så är det också ett tecken på främlingsfientlighet. Man anser helt enkelt att andra länder inte är kompetenta att besluta om sina egna lagar. Detta ska i stället skötas av svenskar, som tydligen av dessa partier betraktas som intellektuellt överlägsna.

Djävla förtryckare

Publicerad 2013-12-21 00:05:00 i Allmänt,

Ordet "djävla förtryckare" är ett synnerligen grovt skällsord och bör normalt inte användas. Om ni läser vidare så håller ni nog med mig om att det trots allt kan vara motiverat att använda det ordet.

Efter en tid i Sverige och att efter det att Dawit Isaak blivit svensk medborgare återvände han till sitt hemland Eritrea och startade tillsammans med ett antal andra journalister en tidning. I tidningen tog de upp bristen på demokratiska och mänskliga rättigheter i Eritrea. Detta ledde till att Dawit Isaak tillsammans med andra journalister blev arresterade den 23 september 2001. Trots att det har gått mer än tolv år är han fortfarande arresterad. Vad som är ännu mer anmärkningsvärt är att Dawit Isaak inte blivit dömd och inte heller åtalad. Eritrea har av många kritiserats för bristande mänskliga rättigheter. Detta är fel för de mänskliga rättigheterna är inte "bristfälliga" utan nämligen "obefintliga". Detta visas ju bland annat av att Eritreas president Isaias Afewerki påpekade att Dawit Isaak inte ska få någon rättegång och inte kommer att friges. Att kalla Isaias Afewerki för "djävla förtryckare" är helt riktigt.

Barnkalas

Publicerad 2013-12-15 20:24:19 i Allmänt,

För några dagar sedan uppmärksammades ett barnkalas som inte blev av. Enligt uppgift hade ett antal barn blivit inbjudna men ingen kom. Detta upprörde flera personer som talade om mobbing. Men ingen tycks ha tänkt på att det kanske förhöll sig så att det blev något fel på utskicket av inbjudningarna så att ingen fick någon inbjudan. Man bör först ta redan vad som hänt innan man uttalar sig. Oavsett vad som hänt kan man aldrig tvinga barn att gå på ett kalas om de inte vill.

Bra personer

Publicerad 2013-12-08 19:48:11 i Allmänt,

Thailands oppositionsledare Suthep Taugsuban anser att landet inte ska syras av en regering som har med stöd av ett demokratiskt valt parlament. I stället ska landet styras av ett folkråd bestående av "bra personer". Vad som menas med "bra personer" vet inte jag. Däremot vet jag att Suthep Taugsuban och hans anhängare definitivt inte räkas dit.

Nelson Mandelas bortgång

Publicerad 2013-12-06 22:33:37 i Allmänt,

I fredags morse när jag vaknade så fick jag och hela värden en chock. Nelson Mandela var död. Hans bortgång var på intet sätt oväntad. Han var ju mycket gammal och var under sista tiden svårt sjuk. Vad som var unikt med Nelson Mandela det var att han älskades av hela världen. Jag skulle vilja beskriva honom med orden: försoning, medmänsklighet, kärlek, framtidstro. Han var en stor förebild för andra afrikanska ledare. Tyvärr har väl andra ledare i Afrika inte alltid utan snarast sällan levt upp till hans idéer. För många afrikanska politiker och även flera andra politiker så innebär politisk makt att man då kan klämma åt sina politiska motståndare och roffa åt sig så mycket pengar som möjligt. Detta var ju helt främmande för Nelson Mandela.

Demonstrationer i Thailand

Publicerad 2013-12-02 20:41:25 i Allmänt,

Just nu pågår det demonstrationer mot regeringen i Thailand. Rätteligen borde man använda ordet ligistupplopp, eftersom demonstranterna hindrar myndigheterna från att utföra sina arbetsuppgifter samt använder våld mot sina motståndare. Dessa gulingar (demonstranterna använder gul färg som symbol) talar om att att låta ett folkligt råd ta över makten i stället för regeringen. Detta råd kommer inte att ha någon folklig anknytning för gulingarna vill inte ha någon form av demokrati. Det är snart Thailands nationaldag. Om jag skulle träffa en guling kommer jag att säga vad jag tycker om gulingarna. Det kommer inte att bli några snälla ord.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela