bakronsblogg.blogg.se

Pridefestivalen

Publicerad 2013-07-25 21:27:51 i Allmänt,

Det är snart dags för Pridefestivalen i Stockholm. Det är inte på alla platser man kan fira Pridefestivalen. På många ställen blir deltagarna tagna av polisen. Tur att vi är så liberala, i detta fall, i Sverige. Nu finns det naturligtvis många personer som tycker att Pridefestivalen är äcklig. Folk må väl få tycka så. Man kan inte fördöma någon för dennes känslor. Man måste respektera människors känslor för att citera förra borgarrådet i Stockholm Annika Billström. Vad man däremot inte kan acceptera är människor som hatar homosexuella personer och går till fysiskt angrepp på dessa. Dessa våldspersoner måste på alla sätt motarbetas. Slutligen får jag önska en trevlig Pridefestival med fina artister och bra väder samt först och främst en festival utan våld.

Grattis!

Publicerad 2013-07-20 18:17:56 i Allmänt,

Grattis till Nelson Mandela som den 18 juli blev 95 år. En aktningsvärd ålder inte minst med hänsyn till hur han har blivit behandlad av de tidigare ledarna. En levande legend!

Fotbollsspelare

Publicerad 2013-07-17 21:01:50 i Allmänt,

Det talas om att homosexuella fotbollsspelare har det svårt och av rädsla för att bli mobbade törs de inte komma ut med sin sexuella läggning. Enligt min uppfattning är det absolut oacceptabelt att mobba någon för dennes sexuella läggning. Då är det skönt att det finns toleranta fotbollsspelare. Jag hörde nämligen en fotbollsspelare säga följande: "Jag bryr mig inte om ifall mina medspelare är homofiler eller pedofiler eller vilken fil som helst bara de är bra fotbollsspelare."

Sandlåda

Publicerad 2013-07-14 07:49:11 i Allmänt,

Jag läste igår om en diskussion mellan Göran Lambertz och Leif G.W. Persson beträffande Thomas Quick. Man måste ju kunna acceptera att folk har olika uppfattningar. Att då göra som Leif G.W. Persson och säga upp bekantskapen med Göran Lambertz för att han har en annan uppfattning är inget som man förväntar sig av vuxna människor. Enligt min uppfattning är detta ett agerande som passar i sandlådan.

Kränkningar

Publicerad 2013-07-14 07:24:59 i Allmänt,

Tycker inte ni som jag att människor har blivit mycket känsligare nu än vad fallet var förr. Numera behöver man inte säga mycket för att någon skall bli kränkt. För ett tag sedan diskuterades huruvida namn på glassar kunde anses var rasistiskt. Alla skämt med sexuellt innehåll anses som kränkande mot kvinnor. Jag skulle inte tro att personer som ställer upp i Pridefestivalen anser att ordet "homosexuell" är kränkande men skulle någon säga att jag var homosexuell så måste det anses som en grov kränkning. Tur att jag är så snäll.

Åsikter

Publicerad 2013-07-09 21:13:05 i Allmänt,

"Människan skaffar sig först en åsikt och försöker sedan bevisa att den är sann". Dessa kloka ord har skrivits av folkbildaren, filosofen och folkhögskolerektorn Alf Ahlberg. Men tänk om vi människor kunde göra tvärtemot och inte framföra en åsikt förrän vi kunnat visa att den är sann. På så sätt skulle vi slippa fördomar. Det är min förhoppning att vi i framtiden skall slippa alla fördomar. Utopiskt säger många. Javisst, men man kan väl få ha visioner.

Citat

Publicerad 2013-07-04 20:07:53 i Allmänt,

"Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka är så fulla av tvivel." Dessa kloka ord kommer från den synnerligen begåvade filosofen och matematikern Bertrand Russel. Det finns viss likhet med vad jag skrev om besserwissertyper. Onekligen är det så att stora tänkare tänker i samma banor.

Besserwisser

Publicerad 2013-07-01 22:52:47 i Allmänt,

Något som irriterar mig är besserwissertyper dvs. människor som enligt egen uppfattning alltid har rätt och aldrig kan erkänna att de någon gång kan ha fel. Det finns ett ordspråk som passar bra på dessa människor nämligen "den som inget kan upptäcker aldrig svårigheterna och tror sig då kunna allt.":

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela